Cücudumuz Test

advertisement
1.
Aşağıdaki verilenlerden hangisi kafatası içerisinde
bulunmasına rağmen sinir sisteminin bir parçası değildir.?
A) Beyincik
B)Hipotalamus
C)Hipofiz
D)Omurilik
2. Duyu organlarının değişmeleri algılayıp beyne iletilmek üzere
çevirdiği sinirsel bilgiye ne ad verilir?
A) Uyarı
B)Uyartı
C)Sinaps
D)Tepki
3. Topraktan su ve suda erimiş minerallerin alınmasında görevli
bitkisel yapı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Emici Tüyler
B)Ana Kökler
C)Kılcal Kökler D)Yan
Kökler
Aşağıda verilen canlılardan hangisi kabuklular grubuna girer?
A) Çekirge
B)Midye
C)Istakoz
D)Salyongoz
4.
5. Aşağıda verilen canlılardan hangisi bir çesit eklem bacaklı
değildir?
A)Çiyan
B)Çekirge
C)Akrep
D)Ahtopot
6.
Bitki
vücudu
genellikle
3
temel
kısımdan
oluşur.(kök,gövde,yapraklar).Aşağıda verilen hücresel yapılardan hangisi
bütün bitki hücrelerinde ortak olarak bulunmaz?
A)Mitokondri
B)Hücre çeperi
C)Kloroplast
D)Kofil
7. Hücre bölünmesini hızlandıran ayırt edici orgonel aşağıdakilerden
hangisidir?
A)
Sentrozom
B)Çekirdekçik
C)Lizozom
D)Mitokondri
Aşağıdaki canlı gruplarının hangisinde trake solunumu görülür.?
A)
Solucanlar
B)Eklembacaklıar
C)Süngerler
D)Mercanlar
8.
9.
Aşağıda verilenlerden hangisi
sağlanmasında kullanılmaz?
A) Fotosentez
B)Madde devri
Etkisi
doğadaki
ekolojik
C)Çürütme olayı
dengenin
D)Sera
10. Aşağıdaki mercek tiplerinden hangisi bulanık görmeye neden olan
astigmatizm hastalığı için kullanılabilir?
A) Yakınsak
B)Iraksak
C)İnce kenarlı
D)Silindirik
CEVAP ANAHTARI:
1)C 2)B 3)A 4)C 5)D 6)C 7)A 8)B 9)D 10)D
VÜCUDUMUZ KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2)
1.
Aşağıdakilerin hangisinde daha yüksek dirençli uzun iletgen tel
kullanılır.?
A)Ütüde
B)Sigortada
C)Radyoda
D)Lambada
Aşağıdakilerden hangileri mitoz bölünme sonrası oluşmaz?
I.Karaciğer hücresi
II.Epitel hücresi
III.Eşey hücresi
2.
A)I
B)III
C)I-III
3.
Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzdaki zararlı
atılmasında gerekli değildir.?
A)Karaciğer
B)Böbrek
C)Akciğer
D)II-III
maddenin dışarı
D)Deri
4.
Vücutta spermlerin meydan geldiği üreme organı aşağıdakilerden
hangisidir.?
A)Testis
B)Uterus
C)Böbrek
D)Ovaryum
5. Eşeyli üreme mekanizmasında erkek üreme hücresi ile dişi üreme
hücresinin birleşmesi olayına ne denir?
A)Tozlaşma
B)Gelişme
C)Büyüme
D)Döllenme
6. Farklılaşma olayı ile organ ve dokuların oluşmasına sebep olan yapı
hangisidir?
A)Zigot
B)Morula
C)Yumurta
D)Embriyo
7.
Aşağıdakilerden hangisi kalıtsal özellikler grubuna girmez?
A)Göz Rengi
B)Saç rengi
C)Vücut Ağırlığı
D)Kan
grubu
8.
Aşağıda verilenlerin hangisinde oluşabilecek zararlı bir mutasyon
sonraki memelilere aktarılmaz?
A)Yumurta
B)Sperm
C)Zigot
D)Beyin
Genlerin çevre ile etkileşmesine ne ad verilir?
A)Mutasyon
B)Modifikasyon
C)Adaptasyon
seleksiyon
9.
D)Doğal
10. Kromozom sayısı 2n=20 olan hücre bir mayoz bölünme geçirirse
kromozom sayısı kaç olur?
A)40
B)20
C)10
D)5
CEVAP ANAHTARI:
1)A 2)B 3)A 4)A 5)D 6)D 7)C 8)D 9)B 10)C
VÜCUDUMUZ KONUSU İLE İLGLİ TEST SORULARI (3)
1-)Vücudumuzun besinlerden sağladığı enerji belirtilen durumların hangisi
veya hangilerinde kullanılır?
I. Oyun oynarken
II. Uyurken
III.Kitap okurken
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I, III
D) I, II, III
2-)ATP molekülü için aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
I. Riboz şekeri içerir
II. Üç Fosfat atomu içerir
III.Tek atomludur
IV.Fosfat atomları arasında yüksek enerjili bağ vardır
A) II,IV
B) I,II,IV
C) II,III,IV
D) I,III,IV
3-)- I. Elektrolit özelliği gösterme
II.Turnusol kağıdına etki etme
III.Tatlarının ekşi olması
IV.Bazlarla tuz oluşturma
Yukarıdakilerden hangileri hem NaOH hem HCl çözeltileri için doğrudur?
a) I,II
b) II,IV
c) I,II,III
d) I,II,III,IV
4-)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Asitlerle metaller tepkimeye girerek CO2 gazı açığa çıkarır.
B) Asit ve bazlar tuzları oluşturur
C) Asit baz tepkimesi kimyasal bir olaydır.
D) Asit baz tepkimesi ekzotermik bir tepkimedir.
5-)I. Oksijenli solunum
II. Fotosentez
III.Etil alkol fermantasyonu
Yukarıdaki reaksiyonların hangilerinde karbondioksit ürün olarak çıkar?
A) I ,II
B) II, III
C) I , III
D) I ,II ,III
6-)Renk körü bir baba ile sağlam annenin erkek çocuklarının renk körü
olma olasılığı yüzde kaçtır?
A) 100
B) 50
C) 25
D) 0
7-)Aşağıdakilerden hangisi insanda kalıtsal değildir?
A)Hemofili
B) Göz rengi
C) Miyopluk D) Altı parmaklılık
8-) 1800 nükleotitten oluşan bir DNA molekülünde Timin nükleotit sayısı
300’dür.Bu DNA molekülünde sitozin nükleotit sayısı kaçtır?
A) 450
B) 600
C) 750
D) 1200
9-)Aşağıdakilerden hangisi mayoz bölünmenin özelliği değildir?
A)Üreme hücrelerinde olur
B) 4 yavru hücre oluşur
C) Kromozom sayısı sabit kalır
D) Eşeyli üremeyi sağlar
10-)Kromozom sayısı 28 olan bir hücre 3 mitoz bir mayoz bölünme
geçirirse oluşan hücrelerin kromozom sayısı kaç olur?
A) 7
B) 14
C) 28
D) 56
Cevaplar ;
1-D , 2- B , 3-A , 4- A , 5-C ,6-D , 7- C , 8-B , 9-C , 10 -B
www.testindir.com
Download
Random flashcards
Merhaba

2 Cards oauth2_google_861773e1-0890-4522-834a-6a5babb58e76

qweeqwqwe

5 Cards oauth2_google_78146396-8b44-4532-a806-7e25cc078908

En Mimar Architecture LTD ŞTİ XD

2 Cards asilyasar069

KIRIHAN GÜMÜŞ DEDEKTÖR

6 Cards oauth2_google_49cd8e53-7096-4be6-ba73-4ff7e4195b4b

KALPTE İLETİM NOKTALARI

3 Cards oauth2_google_cfd2531f-f18a-45fd-9d97-afe31596ce7b

Create flashcards